Cimbálová muzika Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem
Cimbálová muzika Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem

XII. Mezinárodní folklorní festival Na rynku v Bystřici

Hosté z Mexika, Slovenska a Číny, Vojenský umělecký soubor Ondráš, kapela Dareband a více než desítka dalších dětských i dospělých folklorních souborů a cimbálových muzik budou hlavními hvězdami letošního ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Na rynku v Bystřici. Na tradiční folklorní bienále se tanečníci a muzikanti sjedou už podvanácté! Tentokrát se po vydařené předloňské generálce opět setkají v zámecké zahradě, a to v průběhu prodlouženého svátečního víkendu v úvodu prázdnin, tedy od 4. do 7. července 2019.

Program:

Čtvrtek 4. července

19.00 zámecká zahrada – Ondrášovské putování - VUS Ondráš. Celovečerní slavnostní galaprogram VUS Ondráš, v němž vystoupí všechny složky souboru.

Pátek 5. července

19.00 zámecké nádvoří – Už jsme tady – vystoupení zahraničních hostů. Program zahraničních souborů z Mexika, Bosny a Hercegoviny a Maďarska.

20.30 zámecké nádvoří – Už sa ně to stalo - Bukovinka a Ženičky. Hudební pořad domácí CM Bukovinka a ženského sboru Jaderničky a jejich hosta CM Ženičky s ženským sborem Klebetnice z Hluku.

Sobota 6. července

10.00 zámecká zahrada – Dyž sem byla malučká – domácí a hostující dětské soubory. Mozaika tanců, písniček a říkadel v podání nejmenších tanečníků a muzikantů.

10.00 – 18.00 Jarmark řemeslných výrobků v zámecké zahradě

14.30 Slavnostní průvod městem

15.00 zámecká zahrada – Na rynku v Bystřici – hlavní pořad festivalu. Účinkují zahraniční i domácí folklorní soubory.

19.00 zámecké nádvoří – Dareband. Koncert valašské kapely.

 

Neděle 7. 7. 2019

19.00 areál letního kina „Pod Kozincem“ – Mexický večer. Taneční zábava s tanečníky a muzikanty mexického souboru Azuani. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční v prostorách Společenského domu Sušil. Změna programu vyhrazena.

Akce

Žádná plánovaná akce

Facebook

Připojte se k nám

Kontakt

Kateřina Kovaříková
mobil: +420 774 825 414

e-mail: bukovinka@email.cz